Minilening

Alles wat je moet weten over een minilening

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de minilening. Veel mensen hebben wel eens het punt bereikt waar ze heel snel extra geld nodig hebben. Vaak komen ze door onverwachte omstandigheden even krap bij kas te zitten. Een minilening kan dan een oplossing zijn.

Een minilening aanvragen is erg gemakkelijk, dit is ook de reden waarom de minilening populair is. Het gaat bij minileningen om kleine bedragen van enkele honderden euro’s, niet om tienduizenden euro’s.

Alhoewel de minilening vaak werd gebruikt in Nederland zijn ze tegenwoordig moeilijk te vinden. Dit komt vooral omdat de overheid dit soort leningen wil voorkomen. Er komen namelijk veel extra kosten kijken bij een minilening. Niet alleen betaal je een hoog rentepercentage, ook heb je te maken met een verplichte garantstelling. Deze garantstelling kan tot wel 30% van het geleende bedrag zijn. Vooral voor mensen die geen hoog inkomen hebben kan een minilening erg gevaarlijk zijn.

Minilening aanbieders

Omdat de overheid hard ingrijpt tegen minileningen zijn er tegenwoordig ook veel minder minilening aanbieders te vinden in Nederland. Een minilening aanvragen is echter niet onmogelijk. Er zijn gewoon een aantal Nederlandse bedrijven te vinden die een minilening aanbieden. Om de wet te ontwijken zijn ze officieel gevestigd in een ander land zoals Malta. Hierdoor kan de overheid weinig doen.

Voordat je geld leent bij minilening aanbieders moet je wel goed letten op de voorwaarden van de lening. Houdt er dus rekening mee dat er een extra bedrag bij komt kijken als garantstelling.

Ook kan de rente tamelijk hoog zijn. De minilening is dan ook bedoeld voor een korte tijd.

Minilening aanvragen – 5000 euro lenen.

Een minilening is een hele goede optie als het precies is wat je nodig hebt. Wil je een minilening aanvragen dan is het slim om eerst na te gaan of je het geleende bedrag snel terug kan betalen. Officieel mag deze lening een rente hebben van maximaal 14%, toch is dit in de praktijk vaak hoger. Bij sommige instanties kan dit oplopen tot wel 35%. Er komt dus veel kijken bij een minilening aanvragen, maar voor sommige mensen is het de perfecte oplossing.